Hoe worden de Healthcaps gemaakt?
Wij verklappen ons gehele proces!
Alle producten/grondstoffen van de Healthcaps zijn 100% natuurlijke groente & fruit. Ze worden puur geoogst en binnen twee weken gevriesdroogd! Het vriesdrogen werkt als volgt: bij vriesdrogen wordt het water uit de groente en het fruit verwijderd. Dit wordt gedaan door eerst de groenten en het fruit onder zeer lage temperatuur in te vriezen. De groenten en fruit wordt tussen de -30 en -80 graden Celsius bevroren. Vervolgens wordt de druk in de vriezer verlaagt. Door langzaam de temperatuur onder het vriespunt te verhogen, veranderd het ijs langzaam in waterdamp.
Als het waterdamp is onttrokken blijft er droog maar alsnog zeer gezond voedsel over. Dit komt doordat alleen het vocht is onttrokken. De verbindingen en gezonde eigenschappen uit het voedsel wordt behouden. Daarnaast is ook de smaak nog steeds behouden en is het juist sterker geworden. Na dit proces blijft er alleen nog super gezond poeder onder.
Bij vriesdrogen is er geen sprake van een verhittingsproces, dit is nog een reden waarom alle voedingstoffen worden behouden. Wanneer je verse groenten en fruit verhit gaan er tussen de 20% en 50% aan voedingstoffen verloren. Deze voedingstoffen worden dus wel behouden in de gevriesdroogde groenten en fruit. Dit proces in 100% natuurlijk en er is geen enkel chemisch- of verhittingsproces aan te pas gekomen. Hierdoor blijven alle vitaminen & mineralen intact.
De groenten en fruit poeders worden in natuurlijke, vega capsules gecapsuleerd. Deze vega capsules worden gemaakt van cellulose. Cellulose is afkomstig van de overblijfselen van het schors en hout van de dennenboom. Hieruit wordt de (Hydroxypropylmethyl )cellulose gehaald en in combinatie met 8% water is de perfecte capsule voor alle mensen wereldwijd. Het voldoet aan alle eisen en is zelfs beter dan de oude gelatine capsule. Gelatine capsules hebben een dierlijke oorsprong. Gelatine wordt gehaald uit slachtafval, zoals pezen, botten, huid en kraakbeen. Onze capsules zijn niet van dierlijke vetten, maar juist 100% plantaardig.
Artisjok
Artisjok heeft verschillende positieve werkingen. Artisjok kan helpen bij afvallen, draagt bij aan een goede lever en hart, stimuleert de stofwisseling en de spijsvertering, en kan het lichaam meer energie geven. Kan hoofdpijn verminderen en kan een bijdrage leveren aan het verlagen van het urinezuurgehalte. Ze zeggen dat de bladeren van een artisjok bomvol met vezels, antioxidanten, vitamine C en K en magnesium en kalium zit. Daarnaast bevat artisjok ook nog vitamine B1, B6 en B11 (foliumzuur).
Chlorella
Chlorella beschikt over veel vitamine A. Daarnaast heeft chlorella veel mineralen. De mineralen die in chlorella zitten zijn: ijzer, zink, natrium, kalium en het spoorelement selenium. Chlorella is mogelijk de krachtigste natuurlijke ontgifter van zware metalen en andere gifstoffen. Daarnaast heeft chlorella een positieve werking op allerlei infecties in het lichaam. Ook kan chlorella helpen om deze infecties te voorkomen.
Avocado
Avocado kan bijdragen aan een gezonde zwangerschap, dit komt mede door de vitamine B11 (foliumzuur) die in de avocado zit. Avocado kan de eetlust verminderen en kan voor een mooiere huid zorgen. Ook kan deze vrucht de bloedsuikerspiegel reguleren. Vitamines die in de avocado zitten zijn onder andere vitamine B5, B6, B11 en C. Mineralen die in de avocado zitten zijn onder andere kalium, magnesium, koper en mangaan.
Graviola
Ze zeggen dat Graviola al eeuwenlang als middel ter bestrijding van gezondheidsproblemen of ter ondersteuning van het immuunsysteem wordt gebruikt. Het kan ondersteuning bieden bij griep, koorts, diarree en slijmbeursontstekingen. Graviola bevat vitamine B1, B2 en C en daarnaast de mineralen kalium, zink, calcium en magnesium.
Agaricus bisporus
De vitamine D in de box komt van de eetbare paddenstoel Agaricus bispores. Vitamine D is een belangrijke bouwstof voor het lichaam. Een tekort aan vitamine D kan daarom botontkalking veroorzaken bij volwassen. Ze zeggen wanneer de Agaricus bispores wordt blootgesteld aan de zon, het vitamine D gehalte erg snel stijgt. Vitamine D kan voor sterke botten, sterke tanden zorgen.En kan ondersteuning bieden aan een goede spierfunctie.
Maca
Krijgers in de Incatijd maca aten omdat zij geloofden dat het knolgewas ze extra alert maakte ten hen onuitputtelijke kracht gaf tijdens de strijd. Daarnaast kan maca het libido verhogen dus wanneer de krijgers een stad hadden veroverd, mochten zij geen maca meer eten omdat de veiligheid van de vrouwen dan niet kon worden gegarandeerd.
Passievrucht
Passievrucht kan erg effectief zijn in het verlagen van de bloedruk. Ook kan het het cholesterol gehalte verminderen. Passievrucht kan als stemmingsversterker werken en heeft een hoog gehalte antioxidanten. Er zitten verschillende B vitamines, vitamine C en A in de passievrucht. Mineralen die in de passievrucht zitten zijn onder andere calcium, koper, magnesium, fosfor en kalium.
Rode biet
Rode biet kan goed zijn tegen een te hoge bloeddruk. Ook kan het bescherming bieden aan het hart en kan de groente ervoor zorgen dat voedingsstoffen beter worden opgenomen. De vitamines en mineralen die rode biet bevat zijn onder andere vitamine B2, B5, B6, B11 en C. De mineralen die in de rode biet zitten zijn: mangaan, ijzer, koper, kalium, natrium en zink.
CamuCamu
Camu camu kan een gunstige invloed hebben op de hart- en bloedvaten. Daarnaast ondersteunt camu camu het immuunsysteem en kan het de weerstand verhogen en wonden genezen. Ze zeggen dat Camu Camu boordevol vitamine C bezit, dat krachtige virusremmede eigenschappen heeft. Naast vitamine C, zit er ook nog vitamine A in camu camu. De mineralen die in deze bes zitten, zijn onder andere calcium, ijzer, niacine en fosfor.
Mangosteen
Mangosteen kan ontstekingsremmend werken. Daarnaast kan mangosteen vermoeidheid reduceren, een gezonde spijsvertering handhaven, de spieren versoepelen, het immuunsysteem versterken en vrije radicalen neutraliseren. De vitamines die mangosteen bevat zijn onder andere vitamine B1, B2, B6 en C. de mineralen die mangosteen bevat zijn onder ander ijzer, kalk, fosfor en kalium.
Maqui
Van oudsher worden de maqui bessen gezien als het geheim van de Mapuche Indianen, een volk wat woonachtig was en is in één van de allermooiste streken van Moeder Aarde, Patagonië. Hier heeft dit prachtige volk eeuwenlang gebruik gemaakt van deze bijzonder superfood en wordt er zelfs rijkelijk gespeculeerd over het feit of deze bes de oorzaak is van de ongekende kracht van dit volk. Deze krachtige dieppaarse bes staat ondertussen bekend als de fruitsoort met de allermeeste antioxidanten van alle fruitsoorten ter wereld. De maqui bessen kunnen bijdragen aan een toename in energie, uithoudingsvermogen en kracht. En kunnen ondersteuning bieden aan het immuunsysteem.
Cranberry
Cranberry kan erg goed zijn voor de blaas. Daarnaast ondersteunt deze bes het immuunsysteem en het spijsverteringsstelsel. Ook kan cranberry goed zijn voor hart- en bloedvaten. De vitamines die cranberry bevat zijn onder andere vitamine B1, B2, B5, B6, B11, C, E en K. De mineralen die cranberry bevat zijn mangaan, koper, ijzer, kalium, calcium, magnesium, fosfor en zink.
Blauwe bes
Blauwe bessen kunnen helpen bij het voorkomen van hartziektes, het verbeteren van het geheugen en een bij dragen leveren aan het spierherstel na een zware training. Ook kan blauwe bes bijdragen aan het bestrijden van urineweginfecties. Vitamines die in de blauwe bes zitten zijn vitamine C en K. De mineralen die in de blauwe bes zitten zijn onder andere magnesium, kalium, foliumzuur en calcium.
Goji bes
De Goji bes is een adaptogeen. Een adaptogeen is een stof die het lichaam helpt om zichzelf weer in balans te brengen. De goji bes kan dus helpen het immuunsysteem te versterken. Ook kan de goji bes goed zijn voor een mooie en gezonde huid, een stabiele bloedsuikerspiegel, een betere gemoedstoestand en meer energie. De vitamines die in de goji bes zitten zijn onder andere vitamine B1, B2, B6 en E. mineralen die goji bes bevat zijn selenium, ijzer, koper, calcium, zink en fosfor.
Framboos
Framboos kan erg effectief zijn in het verlagen van de bloeddruk en in het verminderen van het cholesterol gehalte. Framboos kan het immuunsysteem versterken en is goed voor hart- en bloedvaten. Framboos bevat de vitamines B11, C, E en K. Ook bevat de framboos de volgende mineralen: mangaan, magnesium, koper en kalium.
Kurkuma
Er kunnen verschillende gezondheidsvoordelen aan Kurkumaverbonden zijn. Zo zou kurkuma sterk ontstekingsremmend zijn. En door deze ontstekingsremmende werking kan kurkuma ook als een natuurlijke pijnstiller worden gezien. Kurkuma is misschien wel de meest geneeskrachtigste specerij uit de Aziatische keuken. Ook kan kurkuma goed voor de darmen het verteringsysteem zijn. De geelwortel kurkuma kan ook bescherming tegen een aantal chemische stoffen die voorkomen in voedsel door bijvoorbeeld bestrijdingmiddelen of Bisfenol A in plastic flesjes. Tot slot kan kurkuma spierschade voorkomen en helpen bij het spierherstel. In kurkuma zitten verschillende vitaminen en mineralen zoals; vitamine C, E en K, natrium, kalium, calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en zink.
Levertraan
Levertraan barst van de vitamine A. Vitamine A is met name goed voor het gezichtsvermogen. Daarnaast kan vitamine A erg goed helpen bij een aantal lichaamsproblemen zoals acne, menstruatieklachten en de verlichting van maagzweren. Twee andere belangrijke ingrediënten van levertraan zijn vitamine D en omega3-vetzuren. Omega 3-vetzuren kunnen goed zijn voor de hart en bloedvaten. Bovendien lijkt het dat de docosahexaeenzuur dat in levertraan verwerkt zit de werking van de hersenen verbeteren.