,

Interview met Linda de Pagter

Linda de Pagter is voedingsdeskundige en oprichtster van SlimLin. We vroegen haar naar haar ervaringen met voeding en gezondheid en de relatie met Healthcaps.

  • Kun je iets zeggen over jouw achtergrond en SlimLin?

In het verleden werkte ik als accountmanager in de IT. Ik had nauwelijks tijd om gezond te eten en rookte als een ketter. Ik had veel lichamelijke klachten en besloot dat het genoeg was. Toen ik stopte met roken kwam ik veel kilo’s aan. Het was het lastig om een dieet te vinden dat bij me paste. Ik besloot me te verdiepen in voeding en gezondheid en zo ontstond SlimLin. Inmiddels heb ik ruim 20 jaar kennis en ervaring op het gebied van voeding en gezondheid. Ik ben auteur van het boek “Waarom je dik en ziek wordt van diëten“, waarin ik mijn kennis deel met anderen. Daarnaast geef ik workshops, trainingen en coach ik mensen 1 op 1 naar een gelukkig en gezond leven.

  • Wat onderscheidt jouw aanpak van anderen?

Ik vind het belangrijk om dingen zo simpel mogelijk te maken. Mensen hebben in hun leven al meer stress dan goed voor ze is. Een gezonde leefstijl nastreven, moet niet tot méér stress leiden. Als je niet van koken houdt, dan moet het bereiden van maaltijden simpel en snel zijn. De maaltijden moeten wel natuurlijk zijn. In mijn keuken vind je geen kunstmatige ingrediënten en alles is onbespoten.

Daarnaast focus ik op dingen die mensen leuk vinden om te doen en lekker vinden om te eten. Doe bijvoorbeeld een sport die je leuk vindt, anders haak je absoluut af. Hou je niet van sporten, maar speel je wel graag met je kinderenbijvoorbeeld, dan is een speurtocht in het bos ook prima als beweging. Voor voeding geldt hetzelfde: eet geen dingen die je niet lekker vindt, want dat is op de lange termijn niet vol te houden. Voor bijna allegerechtenis een gezonde en voedzame variant te vinden, dus ik zoek samen met mensen naar een voedingspatroon waar ze blij van worden.

  • Hoe raakte je betrokken bij Healthcaps?

Dat is precies waarom ik Healthcaps zo leuk vind. Het is de alternatieve manier om het goede uit groenten en fruit binnen te krijgen. Ik kom regelmatig mensen tegen die groenten niet te eten vinden. Ik kan ze wel leren om lekkere soepen te maken, of groenten te verwerken in lekkere zoete smoothies of gepureerd als basis voor een pastasaus. In de praktijk eten ze vaak toch te weinig groenten om aan hundagelijkse hoeveelheid vitamines en mineralen te komen.

Ik kwam Johan de Jong tegen op een training en we raakten aan de praat over Healthcaps. Ik vertelde over mijn boek en hoe ik mensen help hun voeding weer voedzaam te maken. Voor mij was Healthcaps het antwoord op vragen van mijn cliënten. We besloten te gaan samenwerken om het aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften van de mensen.

  • Wat vind je van het Healthcaps concept?

Als je nagaat dat bijna iedereen in meer of mindere maten ondervoed is door gebrek aan voedingsstoffen, dan begrijp je hoe enthousiast ik ben over dit product. Met een paar simpele capsules kan iedereen zichzelf weer voeden in plaats van alleen maar vullen.

Tegenwoordig is voeding voornamelijk vulling. Dat betekent dat het lichaam structureel voedingsstoffen mist om lichaamsfuncties goed te kunnen uitvoeren. Het blijft dan net zo lang vragen totdat het krijgt wat het nodig heeft. Maar als je niet weet waar je lichaam om vraagt, kun je het ook niet aanbieden.

  • Hoe passen Healthcaps in jouw visie/aanpak van gezond leven?

Ik beveel Healthcaps aan bij mijn cliënten, met name mensen die een vitamine boost nodig hebben. Synthetische vitamines bemoeilijken de opname van vitamines uit groenten en fruit. Dat kan uiteindelijk tot nog meer problemen leiden. Dus als je een supplement wilt gebruiken, neem dan een natuurlijke variant. Daarom zijn die capsules fantastisch. En ze zijn ook handig voor dagen waarop je even niet gezond kunt eten. Omdat ze zo puur natuur zijn, passen ze compleet bijmijn visie.