Hoe worden de Healthcaps gemaakt?
Wij verklappen ons gehele proces!
Wij gebruiken uitsluitend gevriesdroogde groenten en fruit voor onze capsules. Op deze manier worden alle voedingstoffen behouden.
Vers groenten en fruit, dat te koop is in de schappen van de supermarkt, wordt vaak geplukt voor dat de groenten en fruit rijp zijn zodat zij tijdens het transport verder kunnen rijpen. Hierdoor krijgt het niet de kans om alle vitaminen en mineralen op te nemen. Groenten en fruit dat wordt ingevroren wordt geplukt wanneer zij rijp zijn. Dit is dus ook het moment wanneer de groenten en het fruit het meest voedzaam zijn.
Bij vriesdrogen is er geen sprake van een verhittingsproces, dit is nog een reden waarom alle voedingstoffen worden behouden. Wanneer je verse groenten en fruit verhit gaan er tussen de 20% en 50% aan voedingstoffen verloren. Deze voedingstoffen worden dus wel behouden in de gevriesdroogde groenten en fruit.
In groenten of fruit zitten niet alleen vitaminen, er komt veel meer bij kijken. Er zitten allerlei mineralen, aminozuren, fytonutriënten en salvestrolen in.
De mineralen, aminozuren, fytonutrienten en salvestrolen maken de vitamine compleet en dit “pakket” zorgt ervoor dat het gezond is en kan functioneren in het lichaam.
Door te kiezen voor de gevriesdroogde capsules kun je je dagelijkse hoeveelheid vitamines, mineralen, aminozuren, fytonurienten en salvestrolen een boost geven. Kunstmatige vitamines, daarentegen, missen dit complete ‘pakket’.
Kunstmatige vitamines zijn vaak afkomstig uit het laboratorium. Deze fabrieksmatige vitamines zijn eerder schadelijk voor de mens dan gezond. De buitenkant van een kunstmatige vitamine lijkt op het eerste oog hetzelfde maar eigenlijk is het totaal iets anders.
Het grote probleem is dat ons lichaam geen onderscheidt kan maken tussen kunstmatige en natuurlijke vitaminen. Ons lichaam denkt na zo’n multivitamine dat wij bijvoorbeeld genoeg vitamine C hebben binnengekregen. Maar eigenlijk is dat niet zo, omdat hetgeen dat juist zo belangrijk is niet in de vitamine zit. Het allerergste is dat het lichaam geen “echte” vitaminen meer opneemt omdat het denkt dat het al is voorzien. Daarnaast kunnen deze chemische varianten leiden tot erge ziektes.
HealthCaps zorgt ervoor dat het veel makkelijker wordt om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines te komen door biologische, gevriesdroogde capsules aan te bieden die bij jouw levensstijl passen.
De capsules van HealthCaps zijn geschikt voor vegetariërs. Daarnaast zijn de capsules halal en kosher. Levertraan is visolie en dus non-vega. Daarom bieden wij voor vegetariërs een box aan zonder levertraan. Ga naar de winkel om te zien welke boxen wij aanbieden.
Waarom Healthcaps?
Healthcaps gebruikt alleen ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Wij vinden dit uitermate belangrijk aangezien vele onderzoeken hebben aangetoond dat in het laboratorium gemaakte vitamine ongezond is.
Daarnaast wordt bij ons de groente en fruit gevriesdroogd. Dit zorgt ervoor dat vrijwel alle voedingsstoffen behouden blijven. Wij laten het via de stikstof methode vriesdrogen. Het groente en fruit bereikt maximaal 42 graden celsius en hierdoor blijven de belangrijke stoffen optimaal behouden. Het enige dat verdwijnt is het vocht.
Wat voor ingredienten gebruikt Healthcaps precies?
Wij gebruiken uitsluitend 100% natuurlijke en verantwoorde groenten. Wij zorgen ervoor dat er niks meer wordt weggegooid en gebruiken de “kneusjes” in onze supplementen. De tomaat die zijn eigen vorm heeft aangenomen, de wortel die twee “poten” heeft of de kromme komkommer. Allemaal zijn ze even voedzaam net zoals de perfecte groente, maar voor de markt zijn ze niet geschikt.
Dit zorgt voor een win-win-win situatie. Er treedt geen verspilling op, de boer krijgt een goed bedrag voor zijn “afval”, de healthcaps is iets goedkoper maar het allerbelangrijkste: de kwaliteit is hetzelfde!
Wat is een vitamine?
Vitaminen zijn van essentieel belang voor de stofwisseling van de mens en de meeste vitaminen worden niet aangemaakt door het menselijke lichaam. Ze zijn in zeer kleine hoeveelheden aanwezig in onze voeding en allemaal zijn ze benodigd om ons lichaam te laten functioneren.
Er zijn verschillende vitaminen, namelijk de A, B, C, D, E en K vitaminen. Een aantal daarvan, de A, D, E en K zijn oplosbaar in vet en de B en C vitaminen zijn oplosbaar in water.
De B (met uitzondering van b12 en foliumzuur) en C vitaminen worden niet opgeslagen in het lichaam en dienen daarom regelmatig te